TEDAVİ: RESTORATİF DİŞ TEDAVİLERİ

RESTORATİF DİŞ TEDAVİLERİ NedİR?

Estetik bir gülüş için yapılan revizyonun amacı dişler, diş eti, dudak, kas, iskelet yapısı ve eklemleri kapsayan, uyumlu ve istikrarlı bir çiğneme sistemi geliştirmektir. Özetle gülüş tasarımı; hekimliğin ve sanatın birlikte uygulanarak, ideal gülüşün sağlanmasıdır. Bireyin birtakım kişisel estetik beklentileri sağlık ve doğallık ile birleştirilerek gülüş tasarımı planlanır. Dişler arasındaki ilişki, dişleri çevreleyen yumuşak doku ve hastanın yüz karakteristiği, dinamik ve 3 boyutlu bir tablo oluşturur. Bireyin yüz hatlarına uyum sağlayan şekillere, boyutlara ve düzenlemelere bağlı olarak, diş hekimi ve teknisyenin artistik çalışmasıyla doğal ve tamamiyle hoş bir görünüm oluşturabilir veya oluşturmayabilir.

Diş rengi, diş estetiğinin sağlanmasında bireyler için oldukça önemlidir. Bazı durumlarda lekeleri ve diş taşlarını ortadan kaldırmak amacıyla yapılan detartraj ve polisaj gibi profesyonel temizleme işlemi diş rengini ideal hale getirmek için yetersiz kalmaktadır. Bu durumda doğru bir beyazlatma tedavisiile diş rengi istenilen hale getirilebilir.Yapılan araştırmalara göre, dişlerin beyazlatılması dişhekimini gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez.

Ayrıca diş eti sağlığı ve görünümüyle ilişkili estetik durum etkili bir gülüş tasarımı için olmazsa olmaz öğedir. İltihaplı ve düzenli olmayan diş eti sınırları, hoş bir gülüşü bozar. Atrofiye olmuş papilla ve asimetrik diş eti sınırları genel estetik tabloyu bozan parçalardır.

Gülüş tasarımının amacı, geçmişin aksine mümkün olduğunca konservatif yaklaşımla, diş yapılarında minimum düzeyde hazırlık ile estetik sağlamaktır. Bu yarattığımız gülümseme estetik olarak çekici olması gerektiği gibi fonksiyonel olarak da ideal seviyede olmalıdır. Diş hekimi olarak bize düşen görev, dikkatli teşhis, analiz ve tedavi ile hastalarımızda en iyi estetiği sağlamaktır.